به گزارش میمتالز، احمد پروین، نائب رئیس خانه معدن خراسان جنوبی اظهار کرد: در حوزه معادن باید به طور کلی شرایط کسب و کار را تسهیل و بر مبنای مشکلات هر واحد به صورت موردی تصمیمات لازم اخذ شود.
وی بیان کرد: اگر فضای کسب و کار را بهینه کنیم خود به خود مسائل برطرف میشود، اما متاسفانه هنوز نتوانسته ایم فضای عمومی کسب و کار را برای معادن فراهم کنیم.
پروین با اشاره به اینکه متاسفانه مشکلات در استان خراسان جنوبی به دلیل دور بودن از مرکز تشدید میشود، گفت: اگر میخواهیم معدنکار به عرصه تولید در استان ورود کند باید در ابتدا بتوانیم فضای کار جهت امور اکتشافی را در اختیارش قرار دهیم تا در نتیجه بخش اکتشاف بخش بهره برداری نیز رونق گیرد.
وی با بیان اینکه حدود ۳۲ درصد اراضی استان بلوکه و عمدتا در اختیار منابع طبیعی است، عنوان کرد: ضروری است بالاترین مقام استان در این حوزه ورود و یک بار برای همیشه این پرونده را ببندیم.
وی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به استان و تأکید ایشان در حوزه معدن خواستار ارائه نتایج این سفر در حوزه معدن شد و اذعان داشت: برای یک درخت بنه در نوار مرزی معدن را تعطیل میکنند که این تصمیمات اصلا واقع بینانه نیست.
پروین با بیان اینکه بلوکههای استان باید تعیین تکلیف و فضا برای ورود سرمایه گذار فراهم شود، اظهار داشت: متاسفانه از ظرفیتهای قانونی در استان استفاده نمیشود و عملا استان برای ورود سرمایه گذار قفل شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر نتوانیم حداقلها و امن بودن فضای کسب و کار را در استان فراهم کنیم نباید از مرکز کشور انتظار حمایت داشته باشیم، افزود: متاسفانه امروز استان خراسان جنوبی در بخش معدن نمیتواند توانمندیهای خود را ارائه نماید و با ادامه این وضعیت استان را خالی از جمعیت خواهیم کرد و بعد انتظار رونق واحدهای تولیدی را داریم.
وی گفت: اگر استان خراسان جنوبی مهاجرپذیر شود تمامی امور خود به خود محقق و بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
نائب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ سال است که در استان خراسان جنوبی کار اکتشافی انجام میشود، اما متاسفانه هنوز یک دیتابیس متمرکز نداریم، عنوان کرد: استانداری باید برای دیتابیس اکتشافی استان منابع بگیرد.
وی با اشاره به صدور مجوز اقامت اتباع خارجی طی چند سال گذشته در سطح کشور، بیان کرد: متاسفانه خراسان جنوبی از این ظرفیت استفاده نکرده است، اگر میخواهیم تحولی ایجاد کنیم باید با ظرفیتهای موجود راهکار واقع بینانه ارائه دهیم.
پروین با تاکید بر اینکه تا مانع تراشی برسر راه تولید را جرم انگاری نکنیم، مسائل حل نمیشود، اظهار داشت: اگر امروز میگوییم جنگ اقتصادی وجود دارد پس چرا کسی در این جنگ مانع تراشیها را جوابگو نیست؟!
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات استان نه مصوبه مجلس و نه مصوبه هیئت دولت نیاز داریم بلکه تمام مشکلات به دست مسوولین ذی ربط در استان برطرف میشود، افزود: وقتی معادن به دلیل عدم تخصیص سوخت تعطیل میشود و معدن کار مجبور میشود جهت تأمین آن از قاچاقچی سوخت خریداری کند در واقع سختگیریهای زیاد و بی مورد به چرخه قاچاق کمک کرده است.
وی ادامه داد: باید بپذیریم تصمیمات غیرمنطقی نتایج غیرمنطقی نیز در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه راه حل معادن سنگ ساختمانی، استفاده از ضایعات است گفت: متأسفانه علی رغم ارائه پیشنهاد به مسوولین ذی ربط استان از این ظرفیت استفاده نشده است.
نائب رئیس کمیسیون معدن با تأکید براینکه اگر بتوانیم از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم نیاز به هیچچیز نداریم افزود: هزینه حمل و نقل در استان باید مدیریت شود، نمیتوان وقتی هزینه حمل از قیمت ماده معدنی بالاتر میشود ادعای رونق تولید نمود چراکه محصول معدنی ما قدرت رقابت خود را از دست میدهد.
به گفته وی موانع صاداراتی موجود، عوارض صادراتی، حذف جوایز و معافیتهای صادراتی، افزایش ۱۶ برابری حقوق دولتی و ... از دیگر مشکلات حوزه معدن است.
نائب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند اخذ مجوز ورود بدون گمرک، اختصاص بودجه جهت معرفی محصولات معدنی استان در نمایشگاههای خارجی و ... را از راهکارهای پیشنهادی اعلام نمود و افزود: با این افزایش نرخ ارز و دلار معادن استان توان اخذ غرفه نمایشگاهی را ندارند.
منبع: تحلیل بازار